Íz és harmónia

Íz és harmónia

Cukkinis quiche

Könnyen elkészíthető cukkinis lepény

2015. július 21. - zackie

A franciák kedvelt étele a quiche, amit francia pizzának is szoktak nevezni. Egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Most, hogy itt a nyár egy cukkinis változatot mutatok be. Mivel elfogult vagyok a cukkini irányába. Sokrétűen felhasználható a konyhában és finom is.

 p60700871.JPG

Hozzávalók:

20 dkg liszt

10 dkg vaj

2-3 db közepes cukkini

1 gerezd fokhagyma

3 tojás

2 dl tejszín

5 dkg edami vagy más félkemény sajt reszelve

só, bors ízlés szerint

 

Elkészítése: A lisztet a puha vajjal és a sóval összemorzsoljuk. Egy kevés hideg víz hozzáadásával /kb. 1 dl/ gyorsan gombóccá formázzuk. Az elkészített tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hűtőbe. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A cukkinit nagyjából 0.5 cm vastagságúra szeleteljük és pár perc alatt megpároljuk, a fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk. A tojásokat a tejszínnel és reszelt sajttal összekeverem. Sózom és borsozom. A tésztát a hűtőből kivéve nagyjából 0,5 cm vastagságúra nyújtom és pite formába teszem. Rárakom a cukkinit majd leöntöm a tojásos keverékkel. 180 fokon 20-30 percig sütöm.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izesharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr347511594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása