A franciák kedvelt étele a quiche, amit francia pizzának is szoktak nevezni. Egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Most, hogy itt a nyár egy cukkinis változatot mutatok be. Mivel elfogult vagyok a cukkini irányába. Sokrétűen felhasználható a konyhában és finom is.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2-3 db közepes cukkini
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
2 dl tejszín
5 dkg edami vagy más félkemény sajt reszelve
só, bors ízlés szerint
Elkészítése: A lisztet a puha vajjal és a sóval összemorzsoljuk. Egy kevés hideg víz hozzáadásával /kb. 1 dl/ gyorsan gombóccá formázzuk. Az elkészített tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hűtőbe. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A cukkinit nagyjából 0.5 cm vastagságúra szeleteljük és pár perc alatt megpároljuk, a fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk. A tojásokat a tejszínnel és reszelt sajttal összekeverem. Sózom és borsozom. A tésztát a hűtőből kivéve nagyjából 0,5 cm vastagságúra nyújtom és pite formába teszem. Rárakom a cukkinit majd leöntöm a tojásos keverékkel. 180 fokon 20-30 percig sütöm.